Curiozitati despre rochia de mireasa
Din ciclul „Stiai ca?” vrem sa va prezentam astazi cateva aspecte interesante despre istoria rochiei de mireasa.
Dupa cum bine ti-ai dat seama, rochia de mireasa nu a aratat intotdeauna ca in zilele noastre si iata cateva informatii pe care putini le stiu:
1.Ideea de a purta rochie alba de mireasa nu simboliza virginitate sau puritate!
In Evul Mediu, cand spalatul era o activitate dificila, purtarea hainelor albe nu era posibila pentru oamenii de rand. Realizarea materialelor albe si intretinerea acestora era foarte dificila si costisitoare astfel incat doar nobilimea isi putea permite un astfel de lux. In acest context o rochie de mireasa alba simboliza bogatia si statutul social!
2. Regina Victoria a purtat prima rochie alba de mireasa!
Izvoarele istorice ne atesta ca la 1840, Regina Victoria a fost prima personalitate din lumea Vestica ce a pornit trendul rochiilor de mireasa albe. Pana atunci, miresele purtau la nunta cea mai buna si frumoasa rochie pe care o aveau in garderoba. Interesant lucru, nu?
De atunci rochia de mireasa a devenit un simbol al bogatiei si al clasei. Bogatia de materiale, de aplicatii pretioase, matasuri, dantele fine si fir de aur si argint erau un indicator pentru oaspeti despre clasa din care facea parte mireasa.
3. Nu toate rochiile de mireasa sunt albe
Desi rochia alba de mireasa este cea mai populara, in culturile estice precum China, India sau Japonia miresele aleg rochii de mireasa rosii sau in combinatie de alb cu rosu. Culoarea rosie simbolizeaza bucurie si prosperitate. In anumite culturi, albul este culoare de doliu, motiv pentru care in nici un caz nu se poate ca rochia de mireasa sa fie pe aceasta culoare. In ultimii ani, chiar si in cultura occidentala a patruns ideea de rochie de mireasa colorata. Am putea spune ca aproape toti marii designeri au in colectiile lor culori precum nude, champagne, bej, ocru, blush, peach sau chiar si combinatii de culori, cum ar fi alb cu verde, alb cu mov, alb cu albastru si imaginatia nu poate avea limite.
4. Voalul se poarta pentru a feri mireasa de demoni
Amuzant, nu-i asa? Se spune ca romanii credeau ca spiritele rele se adunau la cununie ca sa blesteme tanarul cuplu, iar pentru a le speria, miresei i se punea un val care sa o faca sa para ca este in flacari. De aici pornind, acel val s-a transformat treptat in voalul pe care il stim in zilele noastre, care are mai degraba rol estetic si care completeaza foarte frumos tinuta miresei.
Daca vrei sa afli si alte lucruri interesante si amuzante despre rochiile de mireasa, noi te asteptam la o programare in salonul nostru din Bucuresti, Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 12-14, corp D , unde consultantii nostri iti vor impartasi micile „secrete” ale rochiilor! Suna-ne la 0751 189 030 sau programeaza-te online direct de pe site : https://www.bellasposa.ro/content/13-programare-online
Te asteptam cu mare drag la noi in salon!